24.05.2018

Polityka prywatności

Polityka prywatności Sklepu Internetowego

Niniejsza polityka prywatności stanowi załącznik do regulaminu obowiązującego w sklepie www.detailstore.pl i ma charatker informacyjny. Prosimy o zapoznanie się z jej treścią ponieważ określamy tutaj sposoby przetwarzania i ochrony Państwa danych osobowych a to dla nas bardzo ważne. Zawarliśmy tutaj także zasady stosowania plików "cookies".

Informacje ogólne
  • Administratorem danych osobowych Klientów sklepu internetowego w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest Sprzedawca czyli firma Detail Store Kacper Kumor, ul. Dębicka 367 35-213 Rzeszów NIP: 8133743419 REGON: 367042882.
  • Sprzedawca oświadcza, że przestrzega zasad ochrony danych osobowych Klientów oraz wszelkich uregulowań prawnych zawartych w Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 2135) Dane osobowe Klienta są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) (dalej również: „RODO”)
  • Zbiory danych osobowych zostały zgłoszone do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych GIODO. Dane są akturalne. W przypadku zmiany podlegają natychmiastowej aktualizacji nie później niż w ciągu 30 dni.
  • Klient ma prawo zwrócić się do sprzedawcy celem uzyskania informacji o tym jakie jego dane są przetwarzane. Każdorazowo staramy się w jasny sposób wyjaśnić które dane gromadzimy, w jaki sposób są wykorzystywane i jakim celom służą oraz czy są przekazywane podmiotom zewnętrznym a także jaką ochronę danych zapenwiamy.
  • Sprzedawca stosuje środki ochronne w celu zabezpieczenia danych przed użyciem w niepowołany sposób przez osoby nieuprawnione.
  • Detail Store na zasadach określonych w regulaminie oraz polityce prywatności oświadcza, że ma wyłączny dostęp do danych. Dostęp do danych może zostać powierzony innym podmiotom w celu realizacji wysyłki zamówienia do Klienta. Dostęp do danych powierzany jest wyłącznie w zakresie niezbędnym do wykonania usługi transportu.
Zasady prywatności
  1. Sklep Detail Store bardzo poważnie traktuje prywatność swoich Klientów.
  2. Cenimy zaufanie jakim Klienci nas obdarzyli powierzając swoje podstawowe dane w celu realizacji zamówienia. Każdorazowo dane osobowe klientów używamy w sposób uczciwy i zgodny z ich przeznaczeniem w niezbędnym zakresie koniecznym do realizacji złożonego zamówienia.
  3. Użytkownik (Klient) ma prawo do uzyskania wszelkich informacji odnośnie sposobu wykorzystywania swoich danych oraz do jakich celów są niezbędne. Staramy się w sposób jasny informować o tym jakie dane są przez nas gromadzone, w jakim celu oraz komu je powierzamy a także z jakimi podmiotami należy się kontaktować w przypadku uwag i wątpliwości.
  4. W razie wątpliwości odnośnie wykorzystywania przez nas danych osobowych Klienta/Użytkownika, niezwłocznie podejmiemy działania w celu wyjaśnienia i rozwiania takich wątpliwości, w sposób pełny i wyczerpujący odpowiadamy na wszystkie pytania z tym związane.
  5. Podejmujemy wszelkie uzasadnione działania w celu zabezpieczenia danych osobowych Klientów przed działaniem osób niepowołanych i nieuprawnionych.
  6. Dokładamy starań aby uchronić dane osobowe klientów przed nieautoryzowanym dostępem, ujawnieniem i zniszczeniem tych danych przez osóby niepowołane i nieuprawnione. Kontrolujemy metody pozyskiwania, przechowywania i przetwarzenia danych Klientów. Dostęp do danych mają wyłącznie pracownicy, kontrachenci oraz przedstawiciele, którzy muszą mieć do nich dostęp aby przetwarzać je dla Sklepu internetowego. Na mocy umów z tymi podmiotami,są oni zobowiązani do poufności oraz ujawniania w jakim stopniu przetwarzane są udostępniane dane a w przypadku uchybień mogą ponieść stosowne konsekwencje. 
  7. Przestrzegamy wszystkich obowiązujących przepisów i regulacji dotyczących ochrony danych i będziemy współpracować z organami zajmującymi się ochroną danych oraz uprawnionymi do tego organami ścigania. W przypadku braku przepisów dotyczących ochrony danych, będziemy postępować zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami ochrony danych, zasadami współżycia społecznego jak i ustalonymi zwyczajami.
Jakie dane gromadzimy i w jakmi celu?
  1. Sprzedawca przetwarza niezbędne dane Klienta w celu realizacji usług oferowanych poprzez Sklepi internetowy pod adresem www.detailstore.pl oraz w celach księgowych a w szczególności: w celu złożenia zamówienia w Sklepie internetowym; w celu zawarcia umowy kupna/sprzedaży, odstąpienia od tej umowy oraz reklamacji; w celu wystawienia paragonu oraz faktury.
  2. Podanie niżej wymienionych danych jest dobrowolne ale i niezbędne do pełnego wykonania usług przez Sprzedawcę
  3. Sprzedawca gromadzi i przetwarza następujące dane użytkowników:
  • Imię i Nazwisko
  • Adres zamieszkania
  • Adres do doręczeń
  • Numer NIP
  • Adres poczty elektronicznej (e-mail)
  • Numer telefonu
  • Informację o przegądarce internetowej
  • Inne dobrowolnie przekazane dane
Pliki cookies - czym one są?

Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwer i zapisywane na urządzeniu, na którym przeglądane są strony internetowe. Pozwalają one zapamiętać informacje przesyłane pomiędzy stroną WWW a przeglądarką. Dzięki nim możliwe jest zapamiętywanie danych formularzy i ustawień stron, obsługa liczników odwiedzin, korzystanie z sond, zapamiętywanie wybranej wersji językowej czy wygodniejsze robienie zakupów w sklepach internetowych. Odpowiednio skonfigurowane pliki cookies są bezpieczne i pozwalają na odczyt informacji tylko przez serwer, który je utworzył. 

Dlaczego korzystamy z plików cookies?

Dzięki plikom cookies użytkownik może dostosować przeglądane strony do swoich potrzeb. Cookies umożliwiają odróżnienie osób odwiedzających stronę i wyświetlenie treści przeznaczonych dla konkretnych użytkowników. Dzięki nim do użytkownika trafiają w pełni spersonalizowane treści. Zapamiętywanie informacji przesyłanych w plikach cookies nie jest w żaden sposób związane z gromadzeniem danych osobowych czy zapisywaniem innych poufnych informacji.


Z jakich plików cookies korzysta nasz serwis?

W ramach naszego serwisu możliwe jest wykorzystywanie trzech rodzajów cookies. Cookies sesji (cookies tymczasowe) to pliki generowane podczas przeglądania stron serwisu, przechowywane do momentu zakończenia sesji przeglądarki. Bez nich niektóre aplikacje lub funkcjonalności mogą nie działać poprawnie. Cookies trwałe podczas odwiedzin strony zostają zapisane na urządzeniu, dzięki czemu przy kolejnej wizycie użytkownik może zostać rozpoznany, a jego preferencje zapamiętane. Cookies podmiotów zewnętrznych umożliwiają natomiast optymalizację komunikacji marketingowej, zliczanie ruchu użytkowników na stronie oraz personalizowanie treści (np. reklamowych) pochodzących ze źródeł zewnętrznych.

W szczególności na tej witrynie zapamiętywane są takie informacje jak:
Czy odwiedzający jest zalogowany w witrynie
Preferencje dotyczące wyglądu witryny i jej działania
Dane potrzebne do statystyk odwiedzin, między innymi o czasie ostatniej wizyty, czy odwiedzający był już wczesniej na tej witrynie, urządzeniu z jakiego się łączy, lokalizacji na podstawie adresu IP, itp.
Dane konieczne do przeprowadzenia transkacji i zakupów
Dane gromadzone przez sieci reklamowe
Dane uzupełniające formularze


Jak modyfikować ustawienia cookies?

Mechanizm zapisywania i wysyłania plików cookies zależny jest od konfiguracji przeglądarki zainstalowanej na wykorzystywanym do przeglądania Internetu urządzeniu. Automatyczną obsługę cookies można zablokować w ustawieniach każdej przeglądarki, jednak może to spowodować ograniczenia związane z korzystaniem z danej strony internetowej.